Kui sügisel ilmad jahedamaks ja õues pimedamaks läheb, siis paneb silmad särama ja suu särtsuma üks mõnus tšillihautis.
Koostisained:
-
200g punaseid ube
-
100g magusat maisi
-
200g porgandit
-
100g varssellerit
-
5 küüslaugu küünt
-
3 keskmise suurusega valget sibulat
-
400ml tomatipasta
-
40ml Crazy bastardi Trinidad scorpioni ja klementiini kastet – ole kastme doseerimisega ettevaatlik, lisa esimese hooga vähem, sest alati saab juurde lisada ja Trinidad Scorpion on päris terav tegelane
-
~ 200ml vett – lisa seda osadena, sest veega saad timmida, kui tummist või vedelat hautist sa tahad
-
Lisaks näputäis oreganot, soola ja musta pipart.
-
Praadimiseks väike sorts õli või tükike võid, kui sa pole vegan.
Valmistamine:
-
Pruunista pannil peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Mõne minuti pärast lisa õhukesteks viilutatud porgand ja kuubikuteks hakitud seller.
-
Küpseta keskmisel kuumusel 3-4 minutit veel ja siis, lisa oad, mais, tomatipasta, Crazy bastardi kaste ja vesi. Võta kuumust veel natuke maha, maitsesta soola, pipra ja oreganoga ning hauta madalal kuumusel, kaane all 20-25 minutit.
Crazy tšilli hautis on mõnus nii sama paljalt söömiseks, aga lisandiks sobib ideaalselt riisile või kinoale.
Nagu hautiste ja suppidega kipub olema, siis järgmisel päeval soojendades maisteb hautis veel paremini .