Crazy tšillihautis

Kui sügisel ilmad jahedamaks ja õues pimedamaks läheb, siis paneb silmad särama ja suu särtsuma üks mõnus tšillihautis. 

Koostisained:
  • 200g punaseid ube 

  • 100g magusat maisi

  • 200g porgandit

  • 100g varssellerit

  • 5 küüslaugu küünt

  • 3 keskmise suurusega valget sibulat

  • 400ml tomatipasta

  • 40ml Crazy bastardi Trinidad scorpioni ja klementiini kastet  – ole kastme doseerimisega ettevaatlik, lisa esimese hooga vähem, sest alati saab juurde lisada ja Trinidad Scorpion on päris terav tegelane

  • ~ 200ml vett – lisa seda osadena, sest veega saad timmida, kui tummist või vedelat hautist sa tahad

  • Lisaks näputäis oreganot, soola ja musta pipart. 

  • Praadimiseks väike sorts õli või tükike võid, kui sa pole vegan. 

Valmistamine:
  • Pruunista pannil peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Mõne minuti pärast lisa õhukesteks viilutatud porgand ja kuubikuteks hakitud seller.

  • Küpseta keskmisel kuumusel 3-4 minutit veel ja siis, lisa oad, mais, tomatipasta, Crazy bastardi kaste ja vesi. Võta kuumust veel natuke maha,  maitsesta soola, pipra ja oreganoga ning hauta madalal kuumusel, kaane all 20-25 minutit.  

 

Crazy tšilli hautis on mõnus nii sama paljalt söömiseks, aga lisandiks sobib ideaalselt riisile või kinoale. 

Nagu hautiste ja suppidega kipub olema, siis järgmisel päeval soojendades maisteb hautis veel paremini .

Shopping Cart
Scroll to Top